thumbnail

DaVinci Resolve 19

Door: Edwin van het Bolscher, 4 september 2024 Blackmagic Design heeft de nieuwste versie van zijn software voor kleurgradatie, bewerking en postproductie gelanceerd: DaVinci Resolve 19. Deze release introduceert een reeks innovatieve functies en verbeteringen die het bewerkingsproces efficiënter en krachtiger maken.
Vrienden van 3dhype:

Verbeterde AI-Functies en Nieuwe Tools
Een van de meest opvallende toevoegingen in DaVinci Resolve 19 is de uitbreiding van AI-mogelijkheden via de DaVinci Neural Engine. De software biedt nu meer dan 100 nieuwe functies en verbeteringen, waaronder:

  • Tekstgebaseerd bewerken op de tijdlijn: Dit maakt het mogelijk om sneller en nauwkeuriger te werken door teksten direct te bewerken binnen de tijdlijn.
  • Muziekremixing en dialoogscheiding: Deze functies helpen bij het moeiteloos aanpassen van audiotracks, wat vooral handig is bij complexe projecten.
  • UltraNR ruisonderdrukking: Een geavanceerde functie die zorgt voor een schoner eindresultaat, vooral bij video-opnames met veel ruis.
  • IntelliTrack AI: Hiermee kun je videobeelden gebruiken om de positie van audio in de mix te volgen, wat de geluidsproductie naar een hoger niveau tilt.

Bovendien introduceert DaVinci Resolve 19 ColorSlice vector grading en een nieuwe film look creator, waarmee gebruikers meer controle krijgen over kleurintensiteit en de algemene uitstraling van hun beelden.

Innovaties voor Live TV Productie
Naast verbeteringen voor postproductie biedt DaVinci Resolve 19 ook nieuwe mogelijkheden voor live tv-productie. Gebruikers kunnen nu in real-time live camerabeelden selecteren voor directe herhalingen op tv, compleet met slow motion en stingers. Deze nieuwe functies maken het bewerken van live-uitzendingen sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren.

Updates voor Betere Prestaties
De recent gelanceerde versie 19.0.1 van DaVinci Resolve brengt extra verbeteringen met zich mee. De software biedt nu een snellere tijdlijnrespons bij het verplaatsen van grote hoeveelheden clips, vloeiendere afspeelprestaties bij gebruik van een vaste afspeelkop, en verbeterd mediabeheer voor het transcoderen van embedded AAF-content.

Meer informatie over DaVinci Resolve 19 vind je hier. Vergeet niet lid te worden van 3DHYPE. Volg ons ook op LinkedIn, Mastodon en Facebook, waar we vacatures, het laatste nieuws, artwork en meer delen.
368 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

DaVinci Resolve 19

Dutch Game Garden sluit per januari zijn deuren

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Post Panic stopt

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten