thumbnail

Dutch Game Garden sluit per januari zijn deuren

Door: Edwin van het Bolscher, 8 september 2024 De gameontwikkelincubator Dutch Game Garden stopt in januari na meer dan vijftien jaar. Het is voor de organisatie financieel niet meer haalbaar om door te gaan. Volgens Dutch Game Garden wordt het steeds moeilijker om voldoende subsidies binnen te halen om de kosten te dekken.
Vrienden van 3dhype:

Sinds de oprichting in 2008 heeft Dutch Game Garden zo'n 150 gameontwikkelstudio's geholpen door kantoorruimte te bieden en ondersteuning te geven in de vorm van trainingen en netwerkevenementen. Een van de grootste evenementen was Indigo, waar ontwikkelaars hun games aan investeerders konden tonen.

Naast het faciliteren van ontwikkelaars, speelde Dutch Game Garden ook een rol in het promoten van de Nederlandse game-industrie bij beleidsmakers en opleidingsinstellingen. Hoewel de sluiting als een groot verlies wordt ervaren, kijkt de organisatie trots terug op wat er is bereikt. Tot aan de sluiting blijven geplande activiteiten, zoals de netwerklunches, doorgaan.

Meer informatie over het einde van Dutch Game Garden vind je hier. Vergeet niet lid te worden van 3DHYPE. Volg ons ook op LinkedIn, Mastodon en Facebook, waar we vacatures, het laatste nieuws, artwork en meer delen.
251 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

DaVinci Resolve 19

Dutch Game Garden sluit per januari zijn deuren

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Method Studios waarschuwt voor phishing e-mail

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten